Túráink

Kedves Olvasó!
Ha szeretnél egy kicsit kikapcsolódni, elszakadni a zsúfolt városokból, és jól érezni magad, itt a helyed! Keress fel bennünket barátaiddal, családoddal, és vegyél részt egy élménygazdag, szórakoztató túrán/csapatépítőn! Gyere el szervezett túráinkra, élvezd a természetet.

Szeretettel várunk mindenkit rendezvényeinken! 

Túráink semmiképp nem maradnak el!Közelgő túráink:


Jelenleg is következő túránkat szervezzük, bővebb információval szolgálunk rövidesen, nézz vissza kicsit később!

Ahol már jártunk...


Elfeledett sínek nyomában

2022.03.27.

A Mátravasút egy elfeledett vonalának nyomait járjtuk be túránkon, teljes hosszában.

Útvonal: Gyöngyössolymos Fűtőház vm. - Monostor-völgy - Árnyék-bérc - Szalajkaház vá.
Táv: 12 km
Szintemelkedés: 450 m
Időtartam: 6 óra
A 9:40-es kisvonattal utaztunk a túra kezdőpontjára, Szalajkaháztól pedig a 16:20-as járattal indultunk vissza, 17:10-re értünk Gyöngyösre.A túra nagyrészt járatlan és felhagyott utakon haladt, néhol bozótos területeket is át kellett szelnünk, szinte végig felfelé mentünk.

Miért éppen Szalajka?

2022.03.12.

Március 12-én indul a Mátravasút idei szezonja. Ennek örömére szerveztünk egy kis kalandozást a Szalajka tanösvényen.

Indulás: 10:45-kor és 13:15-kor Szalajkaház vasútállomástól.

Gyöngyösi tavaszváró

2019.03.10.


Részletes beszámolónkat, itt olvashatod:

Kékesi havas nyolcas

2018.12.29. 9:15 illetve 12:00

A két ünnep között Kékestetőn is szervetünk egy jó kis bejgliégető túrát autentikus túravezetéssel, erdei játékokkal és jókedvvel - no meg némi havas kalandokkal.
A túra nyolcas alakú volt, a csúcson kis szünettel. Lehetett csatlakozni csak az első részhez, csak a második részhez, vagy mindkettőhöz.
Útvonal: Kékes - Szanatórium - Disznó-kút - Kékes-lapos - Jávoros-forrás - Kékes - Erzsébet-szikla - Felsőpince út - Sárkányos - Kékes.
Táv: 4 vagy 8 km
Szintemelkedés: 150 vagy 300 méter

Havas nyolcas Mátraházán

2018.12.27. 10:15 illetve 13:00

Egy jó kis bejgliégető túrát szerveztünk a két ünnep között Mátraházán, autentikus túravezetéssel, erdei játékokkal és jókedvvel - no meg némi havas kalandokkal.
A túra nyolcas alakú volt, Mátraházán kis szünettel. Lehetett csatlakozni csak az első részhez, csak a második részhez, vagy mindkettőhöz.
Útvonal: Mátraháza - Szt. László-forrás - Vízgáti vh. - egykori lőtér - siklópálya - "Kopasz"-hegy - Vízgát - Szanatórium - Mátraháza - "Kocogó" - ERTI állomás - Tetves-rét - Kecske-bérc - Hórakó-csúcs - Szanatórium - Mátraháza.
Táv: 4 vagy 8 km
Szintemelkedés: 150 vagy 300 méter

Hótakaró Kupa 2018

2018.12.16.

Kedves tájékozódást, térképolvasást kedvelő Barátaink!

Alig lett vége pár hete a tájfutóversenyek, túraversenyek szezonjának, nekünk mégis hiányzott a térképes tájékozódás versenyszerű formája. Nos, ezért hirdettük meg a Hótakaró Kupát, ahol könnyed (és furfangos) tájékozódási feladatokkal próbáltuk felpezsdíteni mindenki térképolvasó képességét.

Sasvári kalandok

2018.12.01. 10:00

Előző túránkon a Parádsasvár környéki avarszőnyeggel, fehérséggel borított hegyeket-völgyeket jártuk be, a túra végén pedig egy nem mindennapi programra volt lehetőségünk.
Útvonal: Parádsasvár - Sós-cseri - Fényespusztai elág. - Köszörű-oldal - Tariska - Kútfő-tető - Bagoly-kő-tó - Veres-part - Parádsasvár.
Táv: 11 km
Szintemelkedés: 400 m
Időtartam: 4 óra

A túra végén meglátogattuk a parádsasvári üvegmanufaktúrát, ahol betekintést nyerhettünk az üvegkészítés folyamatába és ki is próbálhattuk azt. Ennek a programrésznek külön költsége volt: felnőtteknek 1300 Ft, gyerekeknek 900 Ft. 

További információ az üvegmanufaktúrával kapcsolatban, az oldalukon:

Keresztesi kilátások

2018.11.03. 10:15

Mesés sziklaalakzatokkal, komoly emelkedőkkel, legendás helyekkel is találkozni fogunk a Keresztesi kilátások túráján. De a túra igazi szépségét a sziklakibúvásokról, kilátóból, hegyi rétekről nyíló lélegzetelállító panorámák fogják adni. Reméljük, az időjárás is partner lesz ebben - érdemes lesz eljönni.
Útvonal: Mátrakeresztes - Vízesések - Erdész-rét - Nyikom - Szalajkás-tető - Tippanos-rét - Mátrakeresztes.
Táv: 10 km
Szintemelkedés: 520 m (meredek lesz)
Időtartam: 5-6 óra

Sár-hegyi kalandok

2018.10.31. 10:30

Ismerjük meg a Sár-hegy rejtett, kevésbé ismert arcát - ez volt túránk mottója. Olyan helyeket is láttunk ezen a csodás hegyen, ahová nem vezet turistaút... A meseszép kilátások mellett természeti, ipartörténeti érdekességek, kalandos történetek is elhangoztak... Köszönjük, hogy velünk töltöttetek az őszi szünetből egy kis időt!
Útvonal: Mátrafüred - Sár-hegy - Gyöngyös, közte még alakul.
Táv: kb. 10 km
Szintemelkedés: kb. 300 m
Időtartam: 4óra 45perc alatt sikerült

A túránkon készült képek megtekinthetők, az alábbi linken:

Szarvasbőgés túra

2018.09.28. 19:15

A pénteki szarvasbőgés túrán agancsos barátaink ugyan nem kényeztettek el bennünket hangorkánnal, viszont az enyhe fuvallat, a majdnem telihold, a csillagok fénye varázslatos hangulatot kölcsönzött az estének. Köszönjük mindenkinek, aki velünk töltötte ezt a kis időt! 

Galyai geoládák túrája

A túra időpontja: 2018.09.01.

Első őszi túránkon Galyatető környékének geoládáit kerestük meg, páratlan kilátásokkal tűzdelt szélfútta bérceken barangolva. A jelszó: geocaching! Akadályokkal tűzdelt ereszkedők, és miegymás kísérte végig csapatunkat.

A túrán készült képek elérhetőek itt:

A nagy völgy és a bércek túrája

2018.08.11.-e Mátraháza!

Útvonal: Mátraháza - Nagy-Hidas-bérc - Nagy-Halmaj - Nagy-völgy - Rakott út - Farkas-kő - Görgő-bikk - Tetves-rét - Mátraháza.

Kb. 9 km

330m szintemelkedés

A túrán készült képek elérhetőek itt:

Csukás-völgyi fenyvestúra

Útvonal: Mátraszentimre - Csukás-bérc - Csukás-völgy - Szalajkaház - Árnyék-völgy - Kovács-rét - Pálinkázó - Átal-kövek - Mátraszentimre.

Táv: 10 km
Szintemelkedés: 400 m
Időtartam: 4óra 20perc

2018.08.05.-én a Csukás-völgyi fenyvesben szerveztünk egy túrát. A Csukás-völgyi fenyvest és környékbeli társait is meglegyintette már az elmúlás szele, a tavalyi szélsőséges időjárás jelentős károkat okozott bennük. Mi pedig felkerekedtünk és - talán utoljára - megnéztük a fenyők oszlopszerű törzseit, foghíjasan is méltóságteljes lombkoronájukat, beszélgettünk sorsukról, jövőjükről. Közben megismerkedtünk a környék kevésbé ismert látnivalóival, forrásaival, történeteivel...

Túránkon készült képeinket megtekintheted az alábbi linken:

Források nyomában

2018.07.21.-én megtartottuk első túránk, ismert és kevésbé ismert forrásokat kerestünk fel. Jó hangulat, kellemes erdei séta, melyet csak néhány sziklamező zavart meg. Elemózsiánk elfogyasztására a túra felénél pihenő keretein belül volt lehetőség. Forrásvízben nem volt hiány!

Táv: 11 km Szintemelkedés: 380 m Időtartam: 5 óra Útvonal: Mátrafüred - Csepegő-forrás - Vizes-Kesző (források völgye) - Gyertyános-kút - Nagy-állás-kút - Bukfenc-kút - Meleg-forrás - Ördög-forrás - Mátrafüred. Nehézségi fok: közepes

Túránkon készült képeinket megtekinthetőek az alábbi linken: